PITNA VODA NA RAVNAH NA KOROŠKEM SPET IZ GLAVNEGA VIRA ZAJETJA ŠUMC

JKP Ravne d. o. o. obvešča vse uporabnike pitne vode v Občini Ravne na Koroškem, da smo v okviru notranjega nadzora sistema Šumc in Kotlje izvedli več zaporednih vzorčenj pitne vode. Vsi vzorci so bili zdravstveno ustrezni in skladni z uredbo o pitni vodi.

Vodovodni sistem je dokončno vzpostavljen, kot je bil pred poplavami.

Z dnem 23. 10. 2023 je poveljnik Štaba Civilne zaščite za Občino Ravne na Koroškem Branko Kaker s sklepom preklical oba sklepa ZIR – o aktiviranju načrta zaščite in reševanja ob poplavah št. 843-0001/2023 z dne 4. 8. 2023 in o aktiviranju načrta zaščite in reševanja pri oskrbi s pitno vodo z dne 21. 8. 2023.

Spomnimo: Načrt zaščite in reševanja pri oskrbi s pitno vodo v občini Ravne na Koroškem je bil aktiviran zaradi v avgustovski povodnji uničenega magistralnega vodovoda, ki je zagotavljal oskrbo s pitno vodo iz vira Šumc Mežica v občinah Prevalje in Ravne na Koroškem in s tem prekinitve dobave pitne vode ter nato izrazito sušnega obdobja v avgustu 2023, ko se je zmanjšala vodnatost drugih virov, iz katerih se je zagotavljala pitna voda.

Sanacija magistralnega vodovoda je bila izvedena v začetku oktobra 2023 in se tako dne 20. 10. 2023 tudi zagotovil priklop na vodovodno omrežje in s tem oskrba s pitno vodo za občino Ravne na Koroškem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja