Voda – 10. 8. 2023

Velja ukrep prekuhavanja in odgovorne ter varčne rabe pitne vode! (Ne obremenjujte sistema z uporabo tlačnih čistilcev, s pranjem vozil, zalivanjem … ). VODA je ustrezna za vsakdanjo uporabo, zaradi nedavnih izrednih dogodkov priporočamo PREVENTIVNO PREKUHAVANJE! (Po priporočilu NIJZ naj v čisti posodi voda zavre, običajno zadostuje, da burno vre še eno minuto, vretje na višji nadmorski višini podaljšujemo na okoli 3 minute, najbolje je vodo hraniti v posodi, v kateri smo jo prekuhali.)

Na območjih, kjer prihaja do motenj z oskrbo (in kjer vode ni – Hof, delno Javornik, Šance, Brdinje), PITNO VODO ZAGOTAVLJAMO v zalogovnikih. Poskrbite za ČISTE posode, primerne kapacitete za varčno rabo gospodinjstva. PITNO VODO lahko prevzamete iz zalogovnika na 6 lokacijah:

– JAVORNIK PRI OŠ

– MERKATOR CENTER DOBJA VAS

– ČEČOVJE PRI TRGOVINI TUŠ

– BRDINJE (križišče Hartman-Smonkar)

– DOBJA VAS – HOF pri igrišču

– parkirišče pred stanovanjskim blokom PARTIZANSKA 4

Prosimo za pomoč pri oskrbi z vodo občanov, ki potrebujejo pomoč (ostarelim in bolnim), tistim, ki trenutno dobave vode nimajo. 

Tudi v Strojnski Reki je priporočljivo prekuhavanje vode. Pitno vodo so ponudili: kmetija KNEPS (Tolsti Vrh 54), kmetija PETRI (Zelen Breg 10), pri Tonetu (Stražišče 15b) in pri Zadnjem dinarju – Strojna (Strojnska Reka).

Vir: Štab CZ Ravne na Koroškem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja