Voda – 8. 8. 2023

Velja ukrep prekuhavanja in odgovorne ter varčne rabe pitne vode! (Ne obremenjujte sistema z uporabo tlačnih čistilcev, s pranjem vozil, zalivanjem … ).

VODA je ustrezna za vsakdanjo uporabo, zaradi nedavnih izrednih dogodkov priporočamo PREVENTIVNO PREKUHAVANJE! (Po priporočilu NIJZ naj v čisti posodi voda zavre, običajno zadostuje, da burno vre še eno minuto, vretje na višji nadmorski višini podaljšujemo na okoli 3 minute, najbolje je vodo hraniti v posodi, v kateri smo jo prekuhali.)

Na območjih, kjer prihaja do motenj z oskrbo (in kjer vode ni – Hof, delno Javornik, Šance, Brdinje), PITNO VODO ZAGOTAVLJAMO S CISTERNAMI. Poskrbite za ČISTE posode, primerne kapacitete za varčno rabo gospodinjstva.

PITNO VODO lahko prevzamete:

od 9. do 14. ure ter popoldne od 15.30 do 18. ure, na lokacijah:

– JAVORNIK PRI OŠ

– MERKATOR CENTER DOBJA VAS

– ČEČOVJE PRI TRGOVINI TUŠ.

Prosimo za pomoč pri oskrbi z vodo občanov, ki potrebujejo pomoč (ostarelim in bolnim) in ki trenutno dobave vode nimajo. 

Strojnski Reki VODA NI PITNA, niti NI PRIMERNA za prekuhavanje. Pitno vodo so ponudili: kmetija KNEPS (Tolsti Vrh 54), kmetija PETRI (Zelen Breg 10), pri Tonetu levi breg struge pred gostilno Brigita (Stražišče 15b) in pri Zadnjem dinarju – Strojna (Strojnska Reka).

2 Comments

 1. Miro

  Se mogoče ve kdaj bo voda na hof-u. Saj vemo, da traja, da se vse uredi ampak samo informativno me zanima

  1. admin

   Spoštovani,

   trudimo se, da bi vzpostavili delujoč sistem za oskrbo s pitno vodo, vendar zaradi omejene količine vode v vodovodnem sistemu so določena območja ostala brez vode. Prosim vas, da spremljate, če imate možnost spletno stran Občine Ravne na Koroškem in JKP Ravne na Koroškem d.o.o., tu so najbolj aktualne informacije glede oskrbe s pitno vodo.

   Lep pozdrav,

   JKP Ravne na Koroškem d.o.o.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja