Nova pridobitev v komunali Ravne

V JKP Ravne smo v teh dneh bogatejši za nov delovni stroj- rovokopač. V podjetju se zavedamo pomena vlaganja v sodobno opremo in tako smo s tem nakupom naredili korak naprej na poti k zastavljenim ciljem podjetja. Gre za pomembno in hkrati največjo investicijo v nabavo opreme  v letošnjem letu, ki znaša okoli 80.000 EUR brez DDV,  zato smo v JKP Ravne nove pridobitve še posebej veseli. Z novim delovnim strojem bomo lahko zemeljska dela na terenu opravljali bolj kvalitetno in učinkovitejše. Hkrati s tem bomo olajšali tudi delo zaposlenim.  Uporabljali ga bomo pri vzdrževanju in investicijah na komunalni infrastrukturi in na javnih površinah v občini Ravne na Koroškem.

Rovokopač JCB oznake 3CX, s pogonom na 4 kolesa je izjemen  in vsestranski delovni stroj, ki se uporablja za različna gradbena in zemeljska dela. Stroj služi za potrebe izkopavanja, nakladanja, planiranja in urejanja površin. V uporabi  ima različne izkopne žlice  in nagibno planirno žlico, ki se menjajo in uporabljajo glede na različne potrebe.

Vozilo je bilo uradno predano namenu v sredo, 9. 6. 2021. Na dogodku je zbrane poleg direktorice, mag. Andreje Jehart nagovoril tudi župan občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen. Strojniku sta zaželela veliko dobro in varno opravljenih delovnih ur na delovnem stroju.